Syddanmark topper listen over anmeldte seksualforbrydelser

Ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at Region Syddanmark har flest anmeldelser af seksualforbrydelser.

Mens landsdelen ligger på en tredjeplads over det samlede antal anmeldte overtrædelser af straffeloven, så har vores del af landet det største antal anmeldelser af seksualforbrydelser.

651 gange har borgere i Region Syddanmark anmeldt, at de blevet seksuelt forulempet. Det viser tal i en helt ny rapport fra Danmarks Statistik.

Dermed er Region Syddanmark den del af landet, hvor der er flest seksualforbrydelser. I modsætning til den seneste rapport, hvor Region Hovedstaden lå øverst på listen. I modsætning til flere andre steder i landet, er tallene steget i Region Syddanmark.

Statistikken dækker over flere kedelige rekorder.

Denne del af landet har flest anmeldelser af seksualforbrydelser mod børn under 12 år. 34 anmeldelser i alt. Ligeledes er der flest anmeldelser af blufærdighedskrænkelse ved beføling.

Region Syddanmark har også markant flest anmeldelser af utugt mv.. Det dækker over anmeldelser som for eksempel rufferi, alfonseri og børnepornografi.

TV SYD har i dag talt med Syd- og Sønderjyllands Politi. De bekræfter, at landsdelen traditionelt ligger højt i statistikken, men har ikke en umiddelbar forklaring på stigningen i tallene.

Du kan læse hele rapporten her.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.