Syddansk Universitet indfører test for nye studerende

Syddansk Universitet indfører fra 2017 en optagelsestest på en lang række uddannelser. Universitetet vil nemlig sikre det bedste match mellem studerende og uddannelse.

Syddansk Universitet indfører fra 2017 en såkaldt UniTest, som er en optagelsestest på en lang række uddannelser.

Testen har især betydning for unge, der søger ind gennem kvote 2-ordningen, som traditionelt er for studerende, der planlægger at søge ind på en uddannelse, hvor der kræves et højt gennemsnit, og man ikke er sikker på, at ens gennemsnit er højt nok til at blive optaget via kvote 1.

quote

Vi går nye veje med vores optagemodel, fordi vi gerne vil have de rigtige studerende ind på de rigtige uddannelser.

Annette Lund, studiechef, Syddansk Universitet

‐ På SDU tror vi på, at det er vigtigt at se på mennesket bag ansøgningen. Vi går nye veje med vores optagemodel, fordi vi gerne vil have de rigtige studerende ind på de rigtige uddannelser, siger SDU’s studiechef Annette Lund.

SDU opfordrer også unge, der har et højt karaktergennemsnit til at søge optagelse i kvote 2. De vil automatisk blive optaget gennem kvote 1, hvis deres gennemsnit er højt nok.

- Men ved at deltage i testen som kvote 1 ansøger, så forbedrer man chancen for at blive optaget på ens drømmestudie, og samtidig får man en tydeligere fornemmelse af, om det er det rette uddannelsesvalg, fortæller Annette Lund.

Åbent Hus lørdag

SDU holder lørdag åbenthus på de forskellige afdelinger, for at fortælle om UniTesten, og ved arrangementerne kan kommende studerende høre nærmere om, hvad ændringen betyder for adgangen til deres drømmestudie.

Der er Åbent Hus lørdag eftermiddag i Kolding, Esbjerg og Sønderborg, Odense og Slagelse. Se mere om arrangementet på SDU's hjemmeside.

Fakta om UniTest

* På 59 af SDU’s 81 bacheloruddannelser skal kvote 2‐ansøgere til en optagelsesprøve.
* Fristen for at søge optagelse gennem kvote 2 er 15. marts 2017
* Optagelsesprøverne finder sted 22. og 23. april