Syddanske ældre knokler løs

De ældre i Syd- og Sønderjylland er ikke til at rive væk fra arbejdsmarkedet. Siden 2009 er antallet af ældre over 65 år, der fortsat arbejder, steget med hele 21%. Det er en god forretning for samfundet, mener førende ekspert.

En af de ældre, der holder fast i arbejdsmarkedet med næb og klør er 78-årige Andreas Lautrup fra Haderslev. Han har holdt gang i det lokale forsamlingshus "Haderslevhus" i 25 år.

Selvom han i princippet kunne være gået på pension for mere end 10 år siden, styrer han sin virksomhed med uformindsket energi.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg ellers skulle gøre. Jeg har flere gange overvejet at sælge, men hver gang har jeg besluttet at blive ved. Det er jo min hobby, fortæller han.

Arbejdende ældre godt for samfundet

I 2009 var der 13.092 Syd- og Sønderjyder over 65 år, der stadig var erhvervsaktive. I 2013 var det tal steget til 16.746. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det arbejdende grå guld er en kæmpe ressource for de Syd- og Sønderjyske samfund. Det fortæller Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

- At flere ældre fortsætter med at arbejde efter pensionsalderen er en kæmpe styrke. Det kan være med til at modvirke de demografiske udfordringer, som vi står overfor og kommer til at stå overfor de kommende år, fortæller han til TV SYD.

Se mere 19.30 og i Naboer klokken 15.00

Hør mere om de ældres indflydelse på samfundet i vores nyheder klokken 19.30 og i Naboer klokken 15.00 og 19.55, hvor vi lægger vejen forbi Andreas Lautrup i Haderslev.