TV der bevæger dig

Syddanskere skal uddannes i kræftsymptomer

Niels-Henrik Iversen opdagede sin kræft meget sent. I dag er han rask, men han ville ønske, at han havde været mere opmærksom på sine symptomer og var gået til lægen noget før. Foto: Claes Adel, TV SYD

Under halvdelen af alle syddanskere synes, at de har et godt kendskab til symptomer på kræft. Det vil Kræftens Bekæmpelse gøre noget ved.

I morgen starter Kræftens Bekæmpelse en kampagne, der skal uddanne syddanskere i at genkende symptomer på kræft. Kampagnen hedder "De 7 Tegn". Den skal få danskerne til at gå til lægen, hvis de oplever en af de syv mest almindelige symptomer på kræft.

De syv mest almindelige symptomer på kræft

  • Ændret afføringsmønster
  • Uforklarlig blødning
  • Hoste og hæshed
  • Knuder og hævelse
  • Ændrede modermærker og sår
  • Synkebesvær
  • Uforklarligt vægttab

- I Danmark halter vi lidt bagefter sammenlignet med andre nordiske lande, når det kommer til at opdage kræft i tide. Det tilskriver vi blandt andet, at danskerne er mere tilbageholdne med at gå til lægen med symptomer på kræft, siger overlæge og projektchef i Kræftens Bekæmpelse Iben Holten til TV SYD i en pressemeddelelse.

Danskernes chance for at overleve kræft er mindre end for eksempel svenskernes - netop fordi vi i Danmark ikke går til lægen i tide. Derfor vil Kræftens Bekæmpelse have danskerne til at hjælpe hinanden med at opdage kræftsymptomer og at råde hinanden til at gå til lægen.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden