Sydjylland er populær blandt internationale studerende

De studerende på de videregående uddannelser i Sydjylland har fået selskab af flere internationale studiekammerater i løbet af de senere år.

I 2012 var 2152 internationale studerende indskrevet på en hel videregående uddannelse i Sydjylland. Det svarer til 14% af alle studerende. I 2007 var tallet omkring halvt så stort - nemlig 1014.

- De internationale studerende er en gevinst for uddannelserne og giver de danske studerende et bredere internationalt perspektiv. Derfor er det godt, at også de regionale og lokale uddannelsessteder tilbyder uddannelser på engelsk, så de kan tiltrække flere studerende fra udlandet, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen i en pressemeddelelse.

Den stigende interesse for at uddanne sig i Danmark gavner ikke kun uddannelsesinstitutionerne. En undersøgelse udarbejdet af konsulentbureauet Damvad viser, at fire ud af fem internationale studerende, der læser en hel uddannelse i Danmark, forventer at søge job i Danmark.

- Det er afgørende for danske virksomheder, at vi kan rekruttere og fastholde talentfulde medarbejdere. Det er derfor vigtigt for de sydjyske virksomheder, at uddannelsesinstitutionerne tiltrækker dygtige, internationale unge, allerede mens de er under uddannelse. En del af dem vælger at blive og arbejde i Danmark efterfølgende, og virksomhederne har stor brug for de internationale specialister for at kunne klare sig i den skærpede globale konkurrence, siger Sofie Carsten Nielsen.