Sydjysk Star Wars-klubrepræsentant: Bedste år nogensinde

Den danske afdeling af Star Wars-klubben 501st Legion, der klæder sig ud som Star Wars-figurer, har haft den bedste sæson i mands minde.

På værelset i Vandel står fire mannequindukker med Star Wars-kostumer. De tilhører landerepræsentanten for Nordic Garrison, Kenneth Svingholm, der er en del af den verdensomspændende Star Wars-klub 501st Legion. En klub, hvor medlemmerne tager til arrangementer, udklædt som figurer fra Star Wars-universet. Og efterspørgslen på at få de kendte figurer som Darth Vader og Boba Fett ud til fødselsdage og fester er i kraftig fremgang ligesom antallet af medlemmer også er steget.

- I løbet af det seneste år er antallet af henvendelser forboblet, siger repræsentanten for Nordic Garrison, Kenneth Svingholm til TV SYD og forklare, at den øgede interesse blandt andet hænger sammen med sidste års premiere på en ny Star Wars-film.

Selvom udviklingen har været størst i Nordjylland og på Sjælland, har Nordic Garrison deltaget ved blandt andet Star Wars dage i Legoland og fastelavn i Vandel. Pengene som klubben får for at møde op i de dyre kostumer går til velgørende formål. I øjeblikket går pengene til Ønskefonden, der støtter børn med livstruende sygdomme.

Prisen for at få besøg af Star Wars-figurerne svinger alt efter arrangement og antallet af udlædte. Men for en familiefødselsdag anbefales en donation på 500 kr.

Naboer besøger i dag Kenneth Svingholm, der fortæller om sin passion for Star Wars-universet. Det er på TV SYD+ i dag klokken 15:00, 19:55 og 22:40.