Sydjysk virksomhed bringer fremtidsteknologi ind i dit hjem

Mange har i dag en smartphone, men virksomheden Solar fra Vejen baner vejen for fremtidens ’smarthome’.

Vi er vant til at teknologi og internet er noget, der sidder i computere og telefoner, men internettet er for alvor ved at strømme ind i helt nye produkter. For eksempel i overvågningskamera eller i en røgalarm.

Solar fra Vejen leverer produkter til el-installatører. Igennem dem kommer fremtidens smart-produkter ud i hjemmene.

- Det gør vi fordi, den udvikling vi ser på smartphone markedet, er der vi ser væksten, siger Leon Enemark Lauersen, der er markedsansvarlig hos Solar, til TV SYD.

Solar er hoppet med på smarthome-bølgen, som er noget af det største inden for digital udvikling i senere tid.

- Dit hjem sørger for, at der er tændt for lyset i stuen. At der er reguleret den korrekte temperatur, og der er lavet kaffe til dig, når du står op. 

I dag findes der allerede masser af produkter, der taler sammen med forskelligr apps på telefonen. Ideen bag et smarthome er anderledes:

- Det samler man et sted, og så giver man - lad os kalde det hjernen - mulighed for at bearbejde det her data, forklarer Leon Enemark Lauersen.

Det lyder som ren sci-fi, men ifølge Leon Enemark Laursen er det slet ikke så fjernt. I USA har de allerede produkter, som du snakker til og kommunikerer med dit hjem igennem.

Den amerikanske it- og netværksgigant Cisco vurderer, at der i 2021 vil være 27 milliarder digitale enheder på nettet, og mere end halvdelen vil være maskiner, der kommunikerer med andre maskiner.