TV der bevæger dig

Sydjyske byer vil charmere tilflyttere

06:19

Det er ikke kun Tønder, der arbejder på at sikre at det her er en god løsning. Også i Esbjerg og Sønderborg har de sat gang i en målrettet charmeindsats. Målet er at sikre at udflytningen af de nye statslige arbejdspladser bliver en succes

Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

1 af 4

De statslige arbejdspladser er blevet delt ud i hele Sydjylland. Og nu går kampen ind på for at få medarbejderne til at flytte med deres jobs.

De har gang i noget i Esbjerg og Sønderborg. Velkomstpakkerne er ved at blive lavet – og de brede smil er fundet frem i de to kommuner. Her er man nemlig i gang med en større charmeoffensiv for at få medarbejderne til at flytte med de 3900 statslige arbejdspladser ud af København.

I Esbjerg er de eksempelvis ved at lave velkomstpakker med pjecer, der skal fortælle de ansatte i Færdselsstyrelsen og Energistyrelsen, at de roligt kan følge med, når de to styrelser flytter i alt 116 arbejdspladser fra København til Ribe og Esbjerg i løbet af det næste år.

- Jeg synes, vi har en fælles interesse i at få det her projekt til at lykkes. Vi har en interesse i at vise, at det kan lade sig gøre at flytte arbejdspladser og institutioner ud fra hovedstadsområdet og få det til at fungere på en ordentlig måde, siger kommunaldirektøren i Esbjerg Kommune, Otto Jespersen.

Og i Sønderborg har man nedsat en Task Force, som skal sikre NaturErhvervsstyrelsen adgang til de rigtige medarbejdere, når styrelsen i løbet af 2017 flytter 370 arbejdspladser her til Augustenborg Slot. Der er også arrangeret en charmetur til København med et rullende kaffebord.

- I morgen tager jeg og kommunaldirektøren til et møde i NaturErhvervsstyrelsen, hvor vi møder medarbejdere, der skal herned, og snakker med dem om, hvordan  oplever vi Sønderborg kommune som et sted at bo - og først og fremmest lytter på, hvad er det for nogle konkrete udfordringer, de ser ved at flytte hertil, siger Vibe Voetmann, der er Task Force-leder i Sønderborg.

I Esbjerg har de omvendt inviteret de ansatte til kommunen.

00:54

Vibe Voetmann fortæller om Sønderborgs forsøg på at sikre sig tilflyttere

Luk video

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden