Sydslesvigudvalget stadig uden formand

Socialdemokraternes folketingsmedlemmer mødtes tirsdag på Christiansborg. Her skulle de fordele en lang række poster, blandt andet tjansen som formand for Sydslesvigudvalget, der blev ledig efter Henrik Dam Kristensen blev minister. Men det blev ikke i denne omgang afgjort, hvem der får formandskabet.

Det er snart to uger siden, Henrik Dam Kristensen (S) blev hevet ind på ministerholdet, da Karen Hækkerup sagde farvel til sin post for at blive direktør i Landbrug & Fødevarer. Med den rokade blev formandsposten for Sydslesvigudvalget ledig, og der er altså stadig ikke fundet en afløser. Det skriver Flensborg Avis.

Posten blev - ligesom en lang række andre - ikke besat tirsdag. Det bliver i stedet den ny gruppeformands første opgave at få kabalen til at gå op internt i partiet. Udvalget mødes ellers onsdag aften, men meget tyder på, at det møde vil foregå uden en ny formand.

Troels Ravn har i Flensborg Avis åbent meldt sit kandidatur og fortalt om sit ønske om at stå i spidsen for Sydslesvigudvalget.

Troels Ravn er valgt i Vejenkredsen for Socialdemokraterne, hvor han tidligere har været byrådsmedlem. Han er partiets kultur- og medieordfører.

 

Hvad er Sydslesvigudvalget?

Sydslesvigudvalget er et udvalg i Folketinget, der virker som bindeled
mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget. Dette
indebærer blandt andet, at udvalgets medlemmer deltager i møder og
arrangementer afholdt af de sydslesvigske foreninger mv.

Sydslesvigudvalget træffer efter ansøgning afgørelse om tilskud og lån
til aktiviteter til gavn for det danske mindretal i Sydslesvig.

Sydslesvigudvalget kan rådgive børne- og undervisningsministeren om
forhold af betydning for det danske mindretal i Sydslesvig. Det kan
ligeledes rådgive andre ministre om ordninger på deres områder for det
danske mindretal i Sydslesvig.

Kilde: www.uvm.dk