Sydvestjylland ind i stuen med BBC

Den britiske TV-station har netop optaget et program i Sydvestjylland, og det kan ses i 80 millioner husstande i 25 lande.

TV-programmet handler om det nordiske køkken, natur og aktive oplevelser. Manden, der leder programmet, er den svenske tv-kok Tareq Taylor, der har arbejdet som kok i 25 år, skrevet flere bøger om mad og drevet flere restauranter i Malmø.

Ses i 25 lande

Kendis-kokken og et tv-hold været vidt omkring i det sydvestjyske for at indfange områdets kontraster ? de åbne strandes stærke, salte vind og de små byers historiske gader med masser af åbenlyse kulinariske herligheder.

Udsendelsen kommer med i anden sæson af Nordic Cookery på BBC Lifestyle. Der er produceret fire tv-udsendelser fra Danmark om moderne nordisk mad og livsstil. Omkring 80 millioner hustande i mere end 25 lande kan se med, når programmerne sendes i 2014, så Sydvestjylland bliver eksponeret i både Tyskland, Norge, Sverige og Storbritannien samt en række andre europæiske, asiatiske og afrikanske lande.

I den 30 minutter lange udsendelse kommer Tareq Taylor vidt omkring. Seerne oplever Sven Wiig Hansens skulpturer Mennesket og Havet, Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro, der er optagelser af madlavning på toppen af en klit med udsigt over Vesterhavet ved Henne Mølle Å´s udløb i Vesterhavet. Lokale kvalitetsprodukter fra Naturmælks Kristiansminde Mejeri ved Hodde og Slagter Kristiansen på Fanø tages under behandling i nye opskrifter, og i Vadehavet sættes østersjagten ind.

Kulinariske glæder

Det er turistchef i Varde Erhvervs- og Turistråd Colin Seymour og Fanøs turistchef Poul Therkelsen, der har bragt Sydvestjylland i spil til en episode i serien, og det er Colin Seymour, der har guidet Tareq Taylor og filmholdet på tre mand rundt i det Sydvestjyske.

Destination Sydvestjylland har allerede gjort en stor indsats for at udbrede kendskabet til de kulinariske glæder i området. For to år siden udkom en rigt illlustreret kogebog med opskrifter fra nogle af de gode restaurationer i Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder Kommuner.