Sydvestjysk madmekka

To-årigt projekt i fem sydvestjyske kommuner snart slut. Det har givet bedre muligheder for 130 producenter, restauranter, specialbutikker og formidlere.

På to år er der skabt et samarbejde mellem fødevareproducenter, restauranter og specialbutikker i de fem kommuner i den sydvestlige del af Danmark, som vil skabe vækst og lokale arbejdspladser samt tiltrække turister med forkærlighed for kulinariske oplevelser med kvalitetsråvarer fra det område, de besøger.

Sydvestjyske Smagsoplevelser, et interesse fællesskab med nu 130 fødevareaktører, afslutter 15. maj det toårige projekt, Naturen til bords, hvis formål er at udvikle den enkelte fødevarevirksomhed, styrke samarbejdet og skabe synlighed over for omverdenen.

- Projektet har skabt opmærksomhed omkring lokalt producerede kvalitetsfødevarer, hvad enten det er Vadehavslam, oste, marmelader, saft eller øl fra lokale bryghuse. Vi har blandt restauranterne i området en række fyrtårne med Henne Kirkeby Kro i spidsen, og de markedsfører sig nu på, at de bruger lokale produkter - og gæsterne efterspørger det, siger projektkoordinator Knud Hjortlund Hansen.

Især østers og Vadehavslam har været med til at sætte fokus på fødevareproduktionen i det sydvestjyske område.

Projektet har hjulpet de lokale fødevareproducenter på en række område. Med markedsføring, netværk, udvikling og helt konkret udstyr.

 

Fakta om Sydvestjyske Smagsoplevelser

Sydvestjyske Smagsoplevelser er et interesse fælleskab, der arbejder for at fremme bevidstheden om sydvestjyske kvalitetsfødevarer og kulinariske oplevelser samt markere Sydvestjylland nationalt og internationalt.Naturen til bords-projektet støttes med tre mio. kr. fra Region Syddanmarks Grøn Vækst-program.