Sydvestjysk svømmeklub løber med flere priser til Store Svømmedag

39 svømmeklubber og svømmehaller deltog i Den Store Svømmedag 2017, hvor Team Blaabjerg fra Nørre Nebel løb med to præmier.

Søndag er der for 28. år afholdt Den Store Svømmedag.

I år har 39 svømmeklubber og svømmehaller valgt at deltage i den landsdækkende svømmebegivenhed. Det blev til 5711 personer, som svømmede 73.552 kilometer i svømmehallerne.

Den Store Svømmedag er for børn, unge og ældre. Det er både for dem, som normalt færdes i en svømmehal, men det er også et arrangement, der har til hensigt at få borgere, der normalt ikke benytter de lokale svømmehalsfaciliteter, til at kigge forbi og tage en dukkert i bassinet. 

Der er søndag aften fundet vindere inden for tre kategorier, nemlig de tre klubber, som formåede at få flest personer i vandet, de tre klubber, som fik flest personer i vandet i forhold til indbyggertal, de tre klubber, som tilbagelagde flest svømmede meter.

Team Blaabjerg fra Nørre Nebel fik placering i to kategorier. De var den klub, der havde næstflest deltagere med i konkurrencen med hele 439 deltagere, og de var samtidig den klub, der havde flest deltagere i forhold til indbyggertal. De 439 deltagere udgjorde nemlig næsten 32 procent af indbyggertallet i Nørre Nebel. I alt vandt svømmeklubben 8.000 kroner for dagens præstation.