Syge syddanskere skal til Rigshospitalet

Ny aftale sender syddanske patienter østpå og cementerer Rigshospitalets position på en række specialer.

Syddanskere med sjældne sygdomme som særlige former for blodkræft samt kræftsyge børn fra regionen skal fremover behandles på Rigshospitalet.

Underskrevet

Det er konsekvensen af en aftale, som Region Syddanmark og Region Hovedstaden underskriver onsdag. Dermed binder de to regioner sig tættere sammen og sikrer, at særlige former for specialiseret behandling bliver samlet og oprustet på Rigshospitalet.

- Med aftalen sætter vi i Syddanmark en tyk streg under, at Rigshospitalet er nummer et hospital i Danmark, når det gælder behandlingen af de mest specielle sygdomme, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst (V) og fortsætter:

Bedste garanti

- Et stærkt sygehus i hovedstaden er den bedste garanti for, at patienterne får den bedste behandling her i landet i stedet for at skulle rejse udenlands.

Han tror samtidig på, at en ny, avanceret kræftkanon, der er en del af den nyligt indgåede sundhedsaftale mellem regeringen, DF og løsgængeren Pia Christmas-Møller, kan blive placeret på Rigshospitalet og dermed komme til at gavne de syddanske patienter.

Står stærkere

Også i Region Hovedstaden er der glæde over aftalen.

- Med samarbejdet får Rigshospitalet styrket sin position, og dermed står også Danmark stærkere i den internationale konkurrence fremover, siger regionsrådsformand i Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen(S) i en kommentar.

Løber til 2014

Det er også en del af aftalen, at Rigshospitalet og Odense Universitetshospital inden for de specialer, som begge sygehuse har, hjælper hinanden og stiller kapacitet til rådighed, så ventetiden bliver så kort som muligt.

Aftalen skal i første omgang løbe til 2014.