Sygehus på charmeoffensiv overfor kommende læger

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg forsøgte fredag at overbevise en gruppe unge næsten uddannede læger om, at de skal vælge Esbjerg, når de skal igang med deres basisforløb.

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg var fredag på charmeoffensiv overfor en gruppe medicinstuderende fra universiteterne i Aarhus og Odense, som blev kørt i busser til sygehuset.

En af de unge og snart færdiguddannede læger, som havde valgt at tage turen til Esbjerg fra Odense, var Andreas Vestergaard Larsen.

quote

Jeg har hørt rigtig godt om Esbjerg. Det tiltaler mig, at de her har en slags mesterlæreuddannelse, hvor man altid konfererer med en ældre og mere erfaren læge.

Andreas Vestergaard Larsen, lægestuderende, Odense.

Han drømmer om at blive kirurg og kunne måske godt forestille sig at tage næste skridt i uddannelsen som læge i Esbjerg. 

- Jeg har hørt rigtig godt om Esbjerg, hvor man skulle kunne få en god basisuddannelse. Det tiltaler mig, at de her har en slags mesterlæreuddannelse, hvor man altid konfererer med en ældre og mere erfaren læge, siger Andreas Vestergaard Larsen. 

I Esbjerg håber de, at dagen kan få flere som Andreas Vestergaard Larsen til frivilligt at vælge at gennemføre deres kliniske basisuddannelse i Esbjerg.

På den måde håber man, at flere af de unge læger på længere sigt vil vælge også at slå sig ned i byen - både som sygehuslæger og praktiserende læger. 

Om Andreas Vestergaard vælger at tage sit basisforløb i Esbjerg, når han er færdig med studierne i Odense til sommer, ved han endnu ikke. Han skal beslutte sig senest den 10. april.