Sygehus sat til salg

I 2014 lukker det nuværende Haderslev Sygehus. Både Haderslev Kommune og Region Syddanmark er interesseret i, at det bliver omdannet til sundhedshus.

Regionen og kommunen har nedsat en fælles styregruppe, der forsøger at finde anvendelse for de nuværende bygninger.

Nu skal det ske

- Der er ikke lang tid til 2014, så nu skal der skub i processen. Ved at sende projektet i udbud får vi hurtigt afprøvet markedsinteressen, og jeg håber, at flere interessante investorer melder sig på banen, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Region Syddanmark oplyser, at der på styregruppens møde var interesse for at få etableret et sundhedshus i de bygninger, der i dag huser psykiatrien. Både region og kommune ser store muligheder i at samle en række sundhedsfunktioner på stedet, herunder lokalpsykiatrien, praktiserende læger, fysioterapeuter o.l

Godt for borgerne

- Det vil være unikt og nyskabende med et fælles sundhedshus i Haderslev, hvor sundhedspersonale fra forskellige faggrupper kan supplere hinanden. Det vil være en god løsning for Haderslev Kommunes borgere, siger viceborgmester H. P. Geil (V).

Der er netop nedsat en arbejdsgruppe, som vil gå i gang med de indledende drøftelser af, hvordan sundhedshuset kan blive realiseret, også før sygehuset lukker i 2014.