TV der bevæger dig

Sygehus-Solceller for 82 millioner kroner producerer nu strøm

00:59

Regionsrådsformand Carls Holst (V) (på billedet) vil også være til stede ved arrangementet.

1 af 2

22 syddanske sygehuse, p-huse og institutioner er nu monteret med solcelleanlæg. Regionen vurderer, at de sparer 5,3 millioner årligt på elregningen.

I dag bliver afslutningen på regionens solcelleprojekt markeret. Alle solcelleanlæggene er nu i drift og producerer strøm, der svarer til 1.080 almindelige hustandes forbrug. Region Syddanmark har monteret solceller, der fylder i alt 25.804 m2 ? eller 3,5 fodboldbaner.

Ved arrangementet er der en udstilling med luftfotos af samtlige anlæg. Regionsrådsformand Carl Holst (V) holder tale, og der vil være en online-visning af den energi, som de enkelte anlæg løbende producerer. Arrangementet finder sted på toppen af det nye parkeringshus ved sygehuset i Aabenraa.

De penge, som regionen sparer på elregningen, går direkte til bedre patientbehandling og billigere takster på regionens sociale institutioner.

Der er sat solcelleanlæg op på de somatiske og psykiatriske sygehuse i Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Grindsted, Brørup, Kolding, Vejle, Middelfart, Nyborg og Svendborg. Ligeledes er det sat solceller op på p-husene i Aabenraa, Esbjerg, Vejle, Svendborg og Odense, på regionshuset i Vejle, Center for Høretab i Fredericia og det socialpsykiatriske botilbud Syrenparken i Børkop.

Det syddanske regionsråd har bevilget de 82 mio. kr. til solcelleanlæggene, og der er tale om den største danske enkeltinvestering i solceller nogensinde.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden