Sygehus-solceller for 82 millioner kroner producerer nu strøm

22 syddanske sygehuse, p-huse og institutioner er nu monteret med solcelleanlæg. Regionen vurderer, at de sparer 5,3 millioner årligt på elregningen.

I dag bliver afslutningen på regionens solcelleprojekt markeret. Alle solcelleanlæggene er nu i drift og producerer strøm, der svarer til 1.080 almindelige hustandes forbrug. Region Syddanmark har monteret solceller, der fylder i alt 25.804 m2 ? eller 3,5 fodboldbaner.

Ved arrangementet er der en udstilling med luftfotos af samtlige anlæg. Regionsrådsformand Carl Holst (V) holder tale, og der vil være en online-visning af den energi, som de enkelte anlæg løbende producerer. Arrangementet finder sted på toppen af det nye parkeringshus ved sygehuset i Aabenraa.

De penge, som regionen sparer på elregningen, går direkte til bedre patientbehandling og billigere takster på regionens sociale institutioner.

Der er sat solcelleanlæg op på de somatiske og psykiatriske sygehuse i Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Grindsted, Brørup, Kolding, Vejle, Middelfart, Nyborg og Svendborg. Ligeledes er det sat solceller op på p-husene i Aabenraa, Esbjerg, Vejle, Svendborg og Odense, på regionshuset i Vejle, Center for Høretab i Fredericia og det socialpsykiatriske botilbud Syrenparken i Børkop.

Det syddanske regionsråd har bevilget de 82 mio. kr. til solcelleanlæggene, og der er tale om den største danske enkeltinvestering i solceller nogensinde.