TV der bevæger dig

Sygehusdirektør: Personale håndterede nedbrud flot

Onsdag brød systemet for patientjournaler ned i Region Syddanmark. Personalet høster nu stor ros for at holde hovedet koldt.

Hverdagen på Region Syddanmarks sygehuse blev onsdag sat ud af kurs, da en opdatering på journal-systemet gik galt. Det resulterede i, at sygehusene kørte med et begrænset journalsystem det meste af dagen.

For masser af sygeplejerske og læger var der derfor brug for at tænke alternativt. I løbet af dagen blev journalerne registreret på diktafon og pen og papir, og personalet måtte generelt bruge længere tid på at skabe sig et overblik.

- Jeg må sige, at jeg er imponeret over, hvordan vores personale har håndteret situationen. De har svedt for det og fundet på kreative løsninger, siger Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende direktør ved OUH.

Ifølge ham er nedbruddet en reminder på, hvor afhængige man er af, at systemerne på sygehusene fungerer optimalt.

Regionen er derfor i gang med at undersøge og klarlægge, hvordan det kunne ske, og hvordan det kan undgåes i fremtiden. For selvom der var adgang til et nød-journalsystem, så kørte arbejdsgangen ikke optimalt, forklarer Niels Nørgaard Pedersen.

- Vi har været udsat for forsinkelser, fordi vi ikke har haft det overblik, som vi plejer. Backup-systemet kan du kun læse i og ikke skrive i. Det er ikke helt så tilgængeligt som det normale, hvilket giver anledning til uhensigtsmæssigheder i driften, siger han.  

I øjeblikket er Region Syddanmark i dialog med leverandøren til systemet, så der ikke forekommer fejl som disse i fremtiden.

Som et symbolsk plaster på såret sagde leverandøren CGI dog undskyld til alle sygehusansatte med et besøg fra Hjem-IS fredag.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden