TV der bevæger dig

Sygehuse har brug for frivillige

i takt med at det offentlige skærer på budgetterne stiger behovet for frivillige hjælpere på sygehusene. Arkivfoto.

I takt med at det offentlige skærer ned stiger behovet for frivillige på sygehusene

Frivillige vågekoner, besøgsvenner og andre behjertede mennesker fra det sønderjyske område, som stiller sig til rådighed for at hjælpe sygehuspatienter, mødtes torsdag til Frivillighedens Dag på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

- Meningen er at vi kan inspirere hinanden til at gøre det endnu bedre i fremtiden, siger Lillian Jensen, centerchef, Sygehus sønderjylland, til TV SYD.

Ca 100 frivillige med tilknytning til patient- og pårørende foreninger, Røde Kors, foreningen Sind og andre fra hele Sønderjylland deltog i inspirationsdagen.

- Behovet for frivillige hænder stiger i disse år i takt med at det offentlige strammer på budgetterne, siger Lillian Jensen. vi har behov for frivillige til alt det, som personalet ikke har tid til, siger hun.

Blandt ideerne som blev drøftet var bla., om frivillige kan hjælpe med gåture med sygehuspatienter i det fri, at følge enlige patienter tilbage til hjemmet efter udskrivelse,  stille musik i sygehusets forhal, bagning af boller, pyntning til jul og meget andet.

Sygehus Sønderjylland har som erklæret mål at skabe flere tilfredse patienter, og frivillige skaber med deres støtte og omsorg en helt særlig værdi for patienterne. 

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden