Sygehuse skal være renere

Formanden for Region Syddanmarks sundhedsudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), vil sammen med resten af sundhedsudvalget sætte gang i en proces, der skal hæve rengørings-standarden på de syddanske hospitaler.

Det sker efter, at en undersøgelsde har afsløret, at standarden er under det forventede.

- Vi tager kritikken af resultaterne af den rengøringsundersøgelse, som er foretaget på vores hospitaler, til os. Det må og skal vi kunne gøre bedre. Derfor vil vi indføre nye tiltag, der skal øge kontrollen af rengøringen, så vi kan leve op til vores rengøringsstandard, siger Poul-Erik Svendsen.

Flere kontrolbesøg

Sundhedsudvalget lægger også op til, at antallet af eksterne rengøringskontroller fordobles til to gange om året. De skærpede krav til kontrollen skal blandt andet være med til at nedsætte antallet af infektioner, som ifølge Statens Serum Institut rammer hver tiende patient.

- Det tal skal vi have bragt ned. Vi ved, der er en klar sammenhæng mellem infektioner og dårlig rengøring, og derfor er der behov for, at vi øger kontrollen på rengøringsområdet. Selvom det er umuligt at gardere sig 100 procent mod infektioner, så er tallet i øjeblikket for højt, siger Poul-Erik Svendsen.

Det er nu op til det samlede regionsråd at tage stilling til den fremtidige plan for bedre rengøring på sygehusene.

Poul-Erik Svendsen er dog overbevist om, at tiltagene nok skal blive ført ud i livet:

- Vi er jo alle interesserede i, at vi får så gode og sikre hospitaler som muligt. Samtidig er der bred politisk enighed om, at rengøring på vores hospitaler er utroligt vigtigt. Derfor tror jeg bestemt, at vi i regionsrådet nok skal blive enige om at få vedtaget de nye tiltag, siger han.