Sygehuse tilbyder akupunktur til gravide

Tynde nåle, der kan blive stukket ind 365 forskellige steder i kroppen. Akupunktur er en alternativ behandlingsform kendt fra Østen, som flere danske sygehuse har taget ind som supplerende behandlingstilbud.

Akupunktur er en alternativ behandlingsform brugt mod mange forskellige lidelser. Tidligere skulle man til en privatpraktiserende akupunktør, hvis man ønskede den slags behandling. 

quote

Det har vist sig at have en effekt på kvinder, der er tidligt i graviditeten. Det er til dem, der har hyper emisis, som er sygelig opkastingen i graviditeten

Sidse Petersen, oversygeplejerske, afd. for Kvindesygdomme og Fødsler, Kolding

Nu åbner der sig nye muligheder, fordi det offentlige sundhedsvæsen er begyndt at skele til alternativ behandling.

Både på Sygehus Lillebælt og Sydvestjysk Sygehus tilbyder man akupunktur til de gravide. 

På afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler i Kolding har man to sygeplejersker, der er fuldt uddannede akupunktører, og de stikker gerne akupunkturnåle i de gravide.
På afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler i Kolding har man to sygeplejersker, der er fuldt uddannede akupunktører, og de stikker gerne akupunkturnåle i de gravide.

På afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler i Kolding har man to sygeplejersker, der er fuldt uddannede akupunktører, og de stikker gerne akupunkturnåle i de gravide. 

De begyndte at tilbyde akupunkur, da de manglede et alternativ tilbud til de kvinder, der blev dårlige med kvalme og opkastning. 

- De blev dårlige, de blev indlagt og jeg tænkte, man måske kunne gøre nogle andre ting, fortæller sygeplejerske og akupunktør Eva Mikkelsen Ewald. 

Akupunkturen er i dag et tilbud sammen med væskebehandling og kostvejledning til de gravide.

- Det har vist sig at have en effekt på kvinder, der er tidligt i graviditeten. Det er til dem, der har hyper emisis, som er sygelig opkastingen i graviditeten, fortæller oversygeplejerske Sidse Petersen og fortsætter:

- Der kan vi se, vi kan forhindre nogle indlæggelser, nogle sengedage på sygehuset, og de kan bevare kontakten til arbejdsmarkedet. 

I dag udfører afdelingen akupunktur to en halv dag om ugen.