TV der bevæger dig

Sygehusene er stadig beskidte

Ragnhild Bøgh er en af de patienter, der har oplevet konsekvensen af de beskidte sygehuse på egen krop. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

Der er fortsat problemer med hygiejnen på regionens sygehuse. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

1 af 2

Halvandet år efter TV SYDs kampagne "Stop Smitten", hvor vi satte fokus på hospitalshygiejnen, er der stadig beskidt på sygehusene.

En ny megafonmåling foretaget for TV 2 viser, at der stadig er problemer med hygiejnen på sygehusene i Region Syddanmark. Af de adspurgte i undersøgelsen havde 18 % oplevet hygiejnen på et sygehus, hvor de selv eller en pårørende var indlagt, som dårlig eller meget dårlig.

Ragnhild Bøgh fra Sommersted er en af de patienter, der har betalt en høj pris for en infektion, hun pådrog sig under et sygehusophold. Hun frygtede at miste sit ene bryst på grund af en knude. Men det var en bakterieinfektion, der blev årsagen:

- Jeg føler mig vred og skuffet, og jeg synes ikke, hospitalerne er blevet renere. De har slet ikke gjort nok for at fjerne problemet, siger Ragnhild Bøgh til TV SYD.

00:18

Ragnhild Bøgh er skuffet over sundhedssystemet

Luk video

 I 2014 kørte TV SYD en kampagne med fokus på hospitalshygiejne under navnet "Stop Smitten", men kampagnen har tilsyneladende ikke haft nogen effekt på rengøringsstandarden på regionens sygehuse.

Fra regionens side lytter man til kritikken.

- Det er da noget, vi løbende skal holde øje med, så vi kan skabe forbedringer, siger formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), til TV SYD.

Statens Serum Institut holder løbende øje med hygiejnen på landets sygehuse gennem indberetninger til databasen HAIBA der står for Hospital-Acquired Infections dataBAse. En søgning i databasen afslører at antallet af bakterieinfektioner i blodet som patienter har erhvervet på et sygehus i Region Syddanmark er steget en smule siden 2010.

Dårlig hygiejne på landets sygehuse gør hvert år omkring 60.000 patienter syge.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden