Sygeorlov gav gevinst på 92.000 kroner

Thomas Banke (V) fik en sidegevinst på 92.000 kroner ved at vente med til at gå af som borgmester i Fredericia i år.

17. december sidste år erklærede et enigt byråd, at medlemmerne ikke længere havde tillid til ham på grund af manglende rettidig afregning af private udgifter betalt med kommunens kreditkort samt fejlagtige kørsels- og rejseregnskaber.

- Det ville have været naturligt, at han var gået af på det tidspunkt, når han havde hele byrådet imod sig, siger gruppeformand Jane Findahl (SF) til TV SYD.

Thomas Banke gik i stedet på sygeorlov. Han vendte tilbage i denne uge, hvorefter han besluttede at trække sig fra borgmesterposten.

Det giver ham 92.000 kroner ekstra i eftervederlag. Det er på halvanden månedsløn pr. påbegyndt kalenderår som borgmester. Månedslønnen er på godt 61.000 kroner.

- Han har fået 92.000 kroner ekstra ved at blive. Det er endnu et element i et uskønt forløb, og det matcher meget godt med det, der i øvrigt er sket, understreger Jane Findahl over for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Gruppeformændene og de fire ekskluderede Venstre-folk mødes fredag eftermiddag for at tilrettelægge udpegningen af en ny borgmester i Fredericia.