Syrere løser Arkils problem

De mangler hænder ved Arkil i Sønderborg, da danskerne ikke sender ansøgninger til deres ledige stillinger. Nu løser syrere dét problem.

Arkil i Sønderborg har et problem. Virksomheden savner nye kolleger, og danskerne søger ikke de ledige stillinger. Men sammen med kommunen har de nu fundet løsningen. De tager syrere i praktik.

Torsdag startede deres andet hold af syriske praktikanter. De skal være i praktik i to uger, og så er målet, at de skal ansættes som ufaglærte hos virksomheden.

quote

Danskerne er også velkomne. De her syrere, der kommer igennem, de bliver vurderet på samme lige vilkår som en dansker ville. Kan og vil man, så er der et arbejde.

Torben Andersen, afdelingsleder, Arkil, Sønderborg. 

- Om to uger kigger vi hinanden i øjnene og ser, om de kan og vil være ansatte. Jeg vil være ærlig overfor dem, og hvis det ikke går, så skal de finde sig noget andet, siger afdelingsleder Torben Andersen til TV SYD.

For et halvt år siden kastede Arkil sig for første gang ud i at ansætte flygtninge. For Arkil er det ikke afgørende, hvor deres medarbejdere kommer fra.

- Danskerne er også velkomne. De her syrere, der kommer igennem, de bliver vurderet på samme lige vilkår som en dansker ville. Kan og vil man, så er der et arbejde, siger Torben Andersen.

Sønderborg Kommune har hjulpet Arkil med at finde kandidaterne til praktikforløbet, og kommunen er rigtig glad for samarbejdet.

- Det gør, at de bliver selvforsørgende og kommer ud af de kommunale systemer. Det er supergodt for kommunen, siger Kaj Iversen, virksomhedskonsulent ved Sønderborg Kommune, til TV SYD,