Syrisk filminstruktør fra Sønderborg modtager pris i Finland

Den 31-årige Even Barazi modtog onsdag aften i Helsinki en fornem udmærkelse for den animationsfim, som tvang hende til til at forlade Syrien.

I konkurrence med 500 andre animationsfim vandt filmen "Starting Over" onsdag aften prisen ved Scandinavian Film Festival i den finske hovedstad Helsinki. Filmen sætter fokus på de problemer, som den kurdiske befolkning oplever i et land i borgerkrig. 

- Jeg er meget glad og lykkelig. Prisen ved Scandinavian Film Festival er en anerkendelse af, at det var rigtigt at producere filmen. Og jeg er glad for, at prisen er med til at sætte fokus på det kurdiske folk, sagde Even Barazi  umiddelbart efter at have modtaget prisen ved et gallashow i Helsinki. 

Scandinavian Film Festival er en ny filmfestival, der belønner instruktører, producenter og skuespillere, der i deres film fortæller om tolerance, mellemmenneskelig forståelse og menneskerettigheder. 

Hør den 31-årige Even Barazi med sin statuette fortælle om sin film  "Starting Over".

- Jeg måtte ændre mit navn for at undgå forfølgelse på grund af filmen, og flere af dem, der hjalp mig med at producere den, turde ikke optræde med navn i filmen, fortæller Even Barazi.

Alligevel måtte hun forlade Syrien, før filmen var helt færdig. Formentlig blev hun angivet til myndighederne. 

- På sådan en aften, hvor jeg modtager denne pris, tænker jeg på alle de venner og bekendte, der ikke har overlevet forfølgelserne. 

quote

Jeg måtte ændre mit navn for at undgå forfølgelse 

Even Barazi 

Even Barazi kom til Danmark for 20 måneder siden. Hun bor nu i Sønderborg med sin mand. Hun arbejder som frivillig på Sønderborg Lokal-tv og  venter sit første barn til december. 

Hun er hovedperson i TV SYDs nye søndagsserie "Sørens om søndagen" den 2. oktober kl. 19.30.