Sydøstjyllands Politi beklager afvisning af hjælp til butikstyve

Nogle butikstyve var på spil i Grindsted - men politiet afviste at komme til assistance, da forretningsfolk selv havde pågrebet tyveknægtene. Det beklager Sydøstjyllands Politi nu.

Nogle butiksansatte i Grindsted oplevede i sidste uge, at politiet ikke kom, da de ringede til Sydøstjyllands Politi med en anmeldelse om butikstyveri. Det undskylder politiet nu og sagen skal mandag drøftes på et møde mellem handelsstand og politi.

Der var i det konkrete tilfælde ikke tale om manglende ressourcer, men derimod en misforståelse i dispositionen på politiets vagtcentral, og det beklager vi., siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen, Sydøstjyllands Politi .
Der var i det konkrete tilfælde ikke tale om manglende ressourcer, men derimod en misforståelse i dispositionen på politiets vagtcentral, og det beklager vi., siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen, Sydøstjyllands Politi .

- Det er beklageligt, at der står nogle borgere med mistanke om butikstyveri og med nogle formodede butikstyve, som de gerne vil have politiets hjælp til at håndtere, og at vi så ikke kører til stedet. Når borgerne, og i dette tilfælde nogle butiksansatte, har brug for politiets hjælp, skal vi selvfølgelig hurtigt komme til stedet. Der var i det konkrete tilfælde ikke tale om manglende ressourcer, men derimod en misforståelse i dispositionen på politiets vagtcentral, og det beklager vi., siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen, Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse, efter hård kritik fra de handlende i Grindsted.

quote

 Det er ærgerligt, at et ellers godt samarbejde med politiet bliver skæmmet af en enkelt uheldig situation

Johnny Hansen, formand i Grindsted Handelstandsforening.

- Det er ærgerligt, at et ellers godt samarbejde med politiet bliver skæmmet af en enkelt uheldig situation. Jeg håber, at mødet mandag renser luften, siger Johnny Hansen, formand i Grindsted Handelstandsforening, lørdag formiddag til TV SYD.

Sydøstjyllands Politi  oplyser, at politiet torsdag den 9. marts blev kontaktet vedrørende en mistanke om butikstyveri i Grindsted, og derfor sendte en patrulje til stedet. Patruljen vurderede, at der ikke var grundlag for at starte en efterforskning og forlader derfor stedet. Kort efter bliver Sydøstjyllands Politi kontaktet fra Grindsted igen, også vedrørende mistanke om butikstyveri, begået af de samme personer som i den første anmeldelse. Denne gang blev der ikke sendt en patrulje til Grindsted.

quote

 De forretningsdrivende,skal selvfølgelig skal have hjælp fra politiet, når de har brug for det

Klaus Munk Nielsen, chefpolitiinspektør,Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi har derfor taget initiativ til at afholde et møde i næste uge med de handelsdrivende i Grindsted, som desværre fik en oplevelse af, at de ikke fik den efterspurgte hjælp fra politiet.

- De forretningsdrivende,skal selvfølgelig skal have hjælp fra politiet, når de har brug for det, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen, Sydøstjyllands Politi.