Syv F-16-fly og 100 mand vender hjem til Skrydstrup

Syv F-16 Fighting Falcon kampfly, der de seneste seks måneder har været udsendt til Incirlik-basen i Tyrkiet, vender torsdag eftermiddag hjem til Skrydstrup.

Siden juni har flyene – fire operative og tre i reserve – deltaget i Operation Inherent Resolve mod ISIL. Torsdag eftermiddag lander de syv fly i to omgange i Skrydstrup - og i morgen fredag kommer jordmandskabet på omkring 100 mænd og kvinder hjem fra Tyrkiet. Det har hele tiden været planen, at fly og mandskab skulle vende hjem efter seks måneders mission.

- Jeg glæder mig meget til at få fly og mandskab hjem igen i god behold. Alle har ydet en rigtig god og meget professionel indsats og har fortjent at holde jul herhjemme sammen med deres familier, siger chefen for Fighter Wing i Skrydstrup, oberst Anders Rex til forsvaret.dk. 

De syv lander i Skrydstrup i to bølger i eftermiddag - de første fire fly omkring kl. 15,15 og de sidste tre fly lidt senere.

Nu er der ikke umiddelbart nye missioner i horisonten for de danske F-16. Men det betyder langtfra, at Fighter Wing kommer til at ligge på den lade side, oplyser chefen for Flyverstaben, generalmajor M.A.L.T. Nielsen.

- Der er masser at tage sig til i forhold til at gøre klar til det nye kampfly, F-35. Samtidig skal der være fokus på at opbygge kampkraften samt at vedligeholde træningen, siger M.A.L.T. Nielsen.

Fakta om missioner udført af Fighter Wing Skrydstrup

De danske F-16 har siden juni fløjet missioner over både Irak og Syrien og har blandt andet støttet koalitionens kamp for at befri Mosul. I alt er det blevet til 276 missioner. Der er blevet anvendt 384 præcisionsbomber.
Det er anden gang, danske kampfly har deltaget i Operation Inherent Resolve. Første gang var fra oktober 2014 til oktober 2015, og dengang var det med udgangspunkt fra en base i Kuwait.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.