Syv F 16-fly og 110 mand fra Skrydstrup sendes i krig

Syv fly og 110 personer fra Flyvestation Skrydstrup indsættes i både Irak og Syrien fra sommeren 2016 og seks måneder frem.

 Fire F-16-kampfly - samt tre i logistisk reserve - indsættes i både Irak og Syrien fra sommeren 2016 og seks måneder frem. Det ventes at omfatte omkring 110 personer. Flyerne skal anvendes til kampoperationer samt overvågning og informationsindsamling.

Der er fredag samlet bred opbakning til at sende danske F-16-fly og specialstyrker til både Irak og Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat.

Fire F-16-kampfly skal være operationelle, mens tre er i logistisk reserve i både Irak og Syrien fra sommeren 2016 og seks måneder frem. Desuden indsættes et transportfly i hele operationsområdet.

Fra midten af 2016 vil der være omkring 400 danske soldater, inklusive piloter, specialstyrker og støttepersonel indsat mod den militante bevægelse i de to nabolande.

Det er omtrent en fordobling af den nuværende indsats i Irak, men der er altså også opnået enighed om at udvide mandatet til at gælde Syrien. Prisen bliver 280 millioner kroner for missionen, lyder vurderingen.

I Irak var der indsat syv fly samt 140 mand fra Skrydstrup i missionen, hvor flyene havde hovedsæde i Kuwait, der grænser op til den sydlige del af Irak. F-16 flyene, piloterne og alle de andre udsendte kom hjem fra Kuwait den 7. oktober 2015. På det tidspunkt havde flyene og skiftende mandskab de været i mellemøsten i et helt år. Under missionen  var F-16 flyene i luften i mere 5700 timer og flyvene smed 503 bomber.