Syv måneders fængsel til manden med den røde le

En 49-årig mand, som i november 2016 slog, sparkede og brændte en kvindelig bekendt på en adresse i Skærbæk ved Fredericia, blev idømt syv måneders fængsel.

En lørdag i november sidste år gik en 49-årig mand amok på en kvinde i Skærbæk ved Fredericia. Gennem fire timer slog og sparkede han kvinden. Han klemte hendes hals, gav hende knæspark i maven og tog en deospray, som han satte ild til og holdt flammen mod kvinden, så hun fik skader på hoved og krop.

Den grove vold og flere andre tiltaler har en domsmandsret i Kolding takseret til syv måneders fængsel. Det skriver Fredericia Dagblad lørdag.

- Sagen har ventet på, at vi fik gennemført en mentalundersøgelse af den tiltalte. Det er sket, og konklusionen var, at han var egnet til straf, siger anklager Lenette Skak fra Sydøstjyllands Politi til Fredericia Dagblad.

Den 49-årige har anket afgørelsen til landsretten.

Vold, trusler og hærværk

Den 49-årige truede under voldsopgøret kvinden på livet, og anklageskriftet omfattede i første omgang drabsforsøg. Tiltalen endte på grov vold, som den 49-årige blev dømt for.

Han blev samtidig dømt for at have fremsat dødstrusler mod en fængselsbetjent og en socialrådgiver fra kriminalforsorgen i maj 2016 på adressen i Skærbæk.

Oven i voldssagerne lå alvorlige tiltaler for hærværk på en ejendom i Fårevejle. 

Bevæbnet med bl.a. en le ødelage han døre og vægge samt knuste ruder på ejendommen.

Han skrev med tusch på vægge og vandvarmebeholder og ødelagde samlet inventar for knap 100.000 kr. Det skete den 29. september i fjor.

To dage forinden var han mødt op på ejendommen sammen med fire-fem mænd, og sammen knuste de syv ruder og ødelagde en terrassedør, fremgår det af anklageskriftet.

I sagen blev der konfiskeret en compound bue og 13 pile, adskillige knive, en økse, et jernrør, en skudsikker vest og en rød le.