Syv nederlag til SønderjyskE nager Esbjerg

Det gør ondt på selvforståelsen i Esbjerg fB, at holdet i syv opgør ikke har formået at slå rivalerne fra Haderslev.

Søndag eftermiddag møder begge hold pp på Blue Water Arena med friske sejre i superligaen til sæsonens første indbyrdes kamp.

EfB-cheftræner Niels Frederiksen har ikke andel i de seneste næsten fire års elendige statistik, men fornemmer tydeligt, at prestigeopgørene betyder noget særligt i de to landsdele. Han kan bruge det i den mentale forberedelse til kampen.

- De manglende sejre over SønderjyskE skulle gerne være med til at motivere os endnu mere. Det gør noget ved klub, spillere og fans, at de ikke har vundet i syv kampe, og forhåbentlig giver det ekstra energi til at vinde, siger Niels Frederiksen.

Stor respekt for SønderjyskE

Han respekterer trænerkollegaen Lars Søndergaards hårdtarbejdende og godt organiserede mandskab, der på toppen har offensivspillere med evner til at udrette noget på egen hånd.

- SønderjyskEs spilsystem er et andet, end vi er vant til, og det har vi forsøgt at forberede os på. Vi skal have tilstrækkelig bevægelse i spillet, så vi kan lirke deres defensiv op, og så skal vi tage os i agt ved omstillinger og standardsituationer, siger Niels Frederiksen.

Kampen går i gang kl. 14 og du kan se højdepunkter og reaktioner i TV SYD kl. 19,30.