Syv reddere henvendte sig på to timer

Det største problem for hollandske Bios har været manglen på reddere. Men på førstedagen har adskillige henvendt sig om job i det nye selskab.

René Sigvartsen flytter med fra Bios og får titel af drifts- og ambulancechef. Han er fortrøstningsfuld med om de manglende reddere, så alle ambulancer kan bemandes.

- Bare på de to timer, det tog mig at køre fra Odense og herover, fik jeg opringninger fra syv reddere, som ville høre om mulighederne for job.  Og det er noget vi arbejder med nu. Det er jo rigtigt positivt, siger han til TV SYD.

Enkelte redere har været utrygge ved, at måske ville Falck overtage ambulancerne efter Bios’ konkurs. Men det sker ikke. Regionsrådets formand, Stephanie Lose (V), garanterede, at regionen ville stå bag det nye selskab, Den syddanske Ambulancetjeneste.

- Det kan godt fungere, sagde sundhedsøkonom Keld Møller Pedersen, Kolding, i TV SYD til aften. Regionen er vant til store institutioner.

- Det er en ny opgave, men det kan de klare.

Det samme var Stephanie Lose inde på:

- Vi driver i forvejen sygehusene med et budget på 25 milliarder. Og regionen har overholdt sine budgetter hvert eneste år i de snart ti år, vi har eksisteret, siger hun til TV SYD.