Syv ting du skal opleve til Folkemødet i Ribe

Ribe fejrer 500-års jubilæet for reformationen med foredrag, film og musik hele weekenden. Her er nogle bud på arrangementer, der er værd at opleve.

Folkemødet i Ribe åbner officielt torsdag kl. 14.00 på Domkirkepladsen med fællessang og en tale af forhenværende minister Bertel Haarder (V).

Og så starter ellers fire dages kulturmarathon med foredrag, debat, musik og film. Programmet har over 130 forskellige arrangementer, så det er ikke helt nemt at danne sig et overblik. 

Men fortvivl ej. Vi har gjort det hårde arbejde for dig og anbefaler her syv vidt forskellige arrangementer fra programmet. 

 

Musik

  • 1. Åbningsrap med Per Vers

Torsdag kl. 14.30 på Domkirkepladsen.
Rapperen Per Vers har selv en fortid i Ribe. Han rapper to af sine egne sange.
Den ene er skabt til Folkekirkens Skoletjenestes Lutherprojekt og den anden er fra et nyt album, der bygger på Prædikerens Bog. Desuden bliver der plads til freestylerap med inspiration fra publikum. Per Vers er en dygtig entertainer, og med sine skarpe tekster er han interessant for dem, der kan lide enten rap, poesi eller sprog. 

  • 2. Alt om Luther på 60 minutter

Fredag kl. 16.30 i Ribe Katedralskoles Fællessal og
Lørdag kl. 11.00 i Ribe Katedralskoles Fællessal
Sigurd Barrett er kendt fra børnefjernsyn som en livlig og interessant entertainer. Sigurd Barrett og tøjdyret Snapper fører børn og voksne igennem historien om Luther og Reformationen ved hjælp af musik, sang og fortælling.

Film

  • 3. Vredens Dag vises lørdag kl. 10.00 i Seminariehusets Fællessal
  • 4. The Last Temptation of Christ vises søndag kl. 13.30 i Seminariehusets Fællessal

Folkemødet byder på sjældne chancer for at se filmklassikere på det store lærred. En af filmene er "Vredens Dag" - den danske stjerneinstruktør Carl Th. Dreyers film om hekseforfølgelserne. Filmen er fra 1943 og blev i 2006 en del af den danske Kulturkanon.
En anden sjælden klassiker bliver vist på folkemødet. Nemlig Martin Scorseses film "The Last Temptation of Christ", hvor Jesus af Satan bliver fristet til at leve et almindeligt liv og gifte sig i stedet for at dø på korset. Filmen indeholder en kontroversiel scene, hvor Jesus har sex med Maria Magdalena.

Debat

  • 5. Hvad er samfundet til for? Fra velfærdsstat til konkurrencestat

Fredag kl.14.00–17.00 på Handelsgymnasiet i Ribe

Kommunalvalget nærmer sig, og hvad er så mere nærliggende, end at tage en debat om, hvor samfundet er på vej hen og hvorfor? Lørdag kan man deltage i et miniseminar om det danske samfunds grundværdier.
Professorer fra Syddansk Universitet og Copenhagen Business School holder oplæg om, hvordan vores samfund bevæger sig fra at være en velfærdsstat til at være en konkurrencestat. Der bliver også plads til at høre om, hvor Reformationen passer ind i den sammenhæng.

Teater

  • 6. Hva' så Luther, Fredag kl. 19.30–20.30 i Skt. Katharine Kirke og
  • 7. Katharina Luther, Lørdag kl. 14.00-16.00 i Skt. Katharine Kirke

Kender du noget til Luthers kone? Nej vel. Men det kan du komme til nu. Hele to forskellige teaterarrangementer, der handler om Martin Luthers hustru Katharina Luther, finder sted i løbet af ugen. Hva' så Luther er en cabaret fuld af skillingsviser om Luther og hans hustru, rockmusik, renæssancemusik og popmusik. 
Teaterstykket "Katharina Luther" handler om reformationen, som Luthers hustru Katharina Luther oplevede den. I stykket får man fortællingen om Katharina Luthers liv - fra den dag hun som fire-årig blev afleveret i et kloster.

Det her var bare et udpluk af de over 130 forskellige arrangementer, man kan opleve til Folkemødet i Ribe 2017.

Hele programmet for de kommende fire dage, kan du se her.