Ta' ansvar for katten, for katten!

Hver dag afliver dyrlæge Karina Ryborg en rask kat, som ingen vil tage ansvar for. Og det er rigtig trist, mener Den Danske Dyrlægeforening.

Karina Ryborg er dyrlæge på Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg. Her er hun næsten hver dag nød til at aflive en eller flere katte, som ingen vil kendes ved. Hun repræsenterer også Den Danske Dyrlægeforening, hvor hun sidder som forkvinde for Sektionen vedrørende Hund, Kat og Smådyr.

- Det er trist at aflive raske dyr, men det er realiteten, når ingen vil tage ansvar for dem, siger Karina Ryborg til TV SYD.

Problemet er, at mange katteejere undlader at mærke og sterilisere deres katte. Derfor fødes der mange flere katte, end der er efterspørgsel efter.  Samtidig er der mange velmenende mennesker, der fodrer vilde eller herreløse katte uden at tage det fulde ansvar for dem. Karina Ryborg anbefaler, at man ikke fodrer vilde eller herreløse katte, med mindre man er klar til at tage katten til sig som sin egen. - Enten skal du lade være, eller også så skal du tage det fulde ansvar for katten, og få den mærket og steriliseret, råder Karina Ryborg.

Det er i øjeblikket ikke lovpligtigt at mærke sin kat i Danmark. Dyrlægeforeningen mener, at lovpligtig mærkning ville gøre det lettere at holde kattebestanden nede, så man kan undgå at aflive så mange raske dyr.

 

Herunder kan du se kampagnevideoen "Ta' Ansvar", som en række dyreværnsforeninger, katteregistre og dyrlæger - heriblandt Den Danske Dyrlægeforening - står bag:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.