Tåge, trafik og tramp - sådan bliver mandagen

DAT (Danish Air Transport) starter her til formiddag ruteflyvning mellem Esbjerg og Aberdeen. Den første afgang fra Esbjerg er klokken 10.40. DAT har overtaget ruten efter British Midland Regional Limited, som tidligere på måneden gik konkurs. 

I dag begynder Kolding Kommune at køre 9.000 nye renovationsbeholdere ud til beboere i den sydlige bydel. De skal i gang med at sortere affald i de nye beholdere. I begyndelsen af 2020 skal alle husstande i Kolding Kommune sortere affald.

Beskæftigelseminister Troels Lund Poulsen (V) og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) besøger mandag formiddag klokken 11.15 Finlandsparken i Vejle. Her skal de drøfte kommunens arbejde med beskæftigelse og ligestilling i udsatte boligområder.                      

Pengene kom ud af det blå. To millioner kroner til beboerne på Plejecenter Hjørnegården i Bredebro. Arven kommer fra en nu afdød mand, som ikke havde tilknytning til plejecentret, og som ingen rigtigt kendte. Men han testamenterede hele sin formue til plejehjemsbeboerne. Nu er nogle af pengene brugt på en bus, som skal køre de gamle rundt på små ture i lokalområdet. I dag er der indvielse af bussen - det sker klokken 10.  

En bilist ved Haderslev kørte mandag morgen - formentlig på grund af ringe sigtbarhed - lige igennem et helleanlæg. Bilisten slap med forskrækkelsen og en bil, som skal en tur på værksted.

Der er tæt tåge mange steder i landsdelen - med sigtbarhed under 100 meter. Varslet gælder til klokken 10 mandag formiddag, men kan blive forlænget, oplyser DMI. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi trafikanter til at køre hjemmefra i god tid, holde afstand og tilpasse hastigheden til forholdene.

Du kan altid tjekke biltrafikken på trafikinfo.dk, busruter på Sydtrafik og Midttrafik og tog hos DSB og Arriva.

Efter en tåget nat og morgen kan man se frem til en mandag, som bliver tør, lun og skyet. Man kan dog være heldig nogen steder at få solen at se. Temperaturen bliver på mellem fem og otte grader, og hvor solen kommer frem, kan det blive op til cirka 10 grader.

 

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen

Christian Kallenbach