Taber 48 millioner på teater

Kolding Kommune har tabt to millioner kroner - om dagen - på byens teater, som den nødtvunget måtte overtage ved årsskiftet. Salget af teatret udløser kommunal bet på 48,5 mio. kr.

Et flertal uden socialdemokraterne vedtog mandag at sælge Kolding Teater for 20 mio. kr. til Comwell. Det udløser kæmpe-tabet, fordi kommunen ved nytår måtte overtage teatret for 68,5 mio. kr. ifølge den gamle lejeaftale.

Dyr teater-oplevelse

Kolding Teater har været en dyr fornøjelse for Kolding Kommune.  Viceborgmester Søren Rasmussen (DF) har gjort op, at kommunen har betalt 250 millioner i leje i de år, hvor teatret har eksisteret.

- Dette er afslutningen på en af de dårligste kontrakter, nogensinde indgået af en kommune i Danmark. Selv om kommunen altså har betalt teaterets pris mange gange, så var vi 1. januar derudover forpligtet til, at købe salen for 68,5 millioner kr. Det er skandaløst, at folkevalgte politikere har kunnet finde på, at indgå en sådan kontrakt, siger Søren Rasmussen.

Lejer for 1,8 mio. om året

Kommunen forpligter sig også fremover til at leje den store teatersal 40 dage om året - og den lille sal i 20 dage. Pris: 1,8 mio. kr.

Den lejepris er kun godt en tidendedel af den leje, som kommunen betalte sidste år, konstaterer Søren Rasmussen.

.

Reelt intet værd

- Vi har kunnet konstatere, at teatersalen reelt ikke er meget værd. I 2010 betalte vi ca. 16 millioner kr. i leje. Da vi skulle sælge den, måtte vi kæmpe hårdt for at få prisen op i 20 millioner, altså kun lidt mere end et års leje.

- Det er godt, at de, der indgik den aftale, ikke længere har afgørende indflydelse i Kolding Byråd. Og det må være et bud, at aldrig, aldrig mere skal kommunens skattekroner omgås på den måde, siger viceborgmesteren