TV der bevæger dig

Tag el-cyklen på arbejde

01:43

De ser ganske almindelige og tilforladelige ud - men det er kommunens låne-elcykler, der her står til skue.

1 af 2

Kolding Kommune udlåner netop nu kvit og frit el-cykler til motionsglade borgere.

Tre uger med lånecykel - alt betalt af kommunen. Det er et tilbud, Kolding Kommune har givet alle borgere, der havde lyst til en tur på el-cykel. Som udgangsunkt søgte kommunen 30 forsøgspersoner, der skulle afprøve en el-cykel i op til tre uger, og derefter melde fordele og ulemper til kommunen. På bare tre dage fik kommunen 70 tilmeldinger.

Og i dag var så dagen for første cykeltur. To herre- og tre damecykler fik ikke ben at gå på, men hjul at rulle på, da de første testpersoner steg ombord. Elcyklerne er et led i et forsøg på større trafiksikkerhed i Kolding Kommune, der skal få flere til at tage cyklen.

Bedre cykler - bedre cykelsti

Men flere cyklister på vejene betyder ikke nødvendigvis en bedre trafiksituation. Derfor ønsker Kolding Kommune også at anlægge en ny cykelsti langs dele af Agtrupvej og Idyl i Kolding samt forbedring af cyklisternes sikkerhed på Vejlevej gennem Bramdrupdam.

Indtil videre er det dog el-cyklerne, der er første tiltag. Derfor har hjemmeplejen i Kolding Kommune netop fået tildelt 25 el-cykler, som de skal beholde. De mange cykler skulle kunne erstatte fem biler i hjemmeplejen og dermed også løse nogle af de daglige parkeringsproblemer for medarbejderne.

Med til el-cyklerne hører naturligvis også cykelhjelme.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden