Tag el-cyklen på arbejde

Kolding Kommune udlåner netop nu kvit og frit el-cykler til motionsglade borgere.

Tre uger med lånecykel - alt betalt af kommunen. Det er et tilbud, Kolding Kommune har givet alle borgere, der havde lyst til en tur på el-cykel. Som udgangsunkt søgte kommunen 30 forsøgspersoner, der skulle afprøve en el-cykel i op til tre uger, og derefter melde fordele og ulemper til kommunen. På bare tre dage fik kommunen 70 tilmeldinger.

Og i dag var så dagen for første cykeltur. To herre- og tre damecykler fik ikke ben at gå på, men hjul at rulle på, da de første testpersoner steg ombord. Elcyklerne er et led i et forsøg på større trafiksikkerhed i Kolding Kommune, der skal få flere til at tage cyklen.

Bedre cykler - bedre cykelsti

Men flere cyklister på vejene betyder ikke nødvendigvis en bedre trafiksituation. Derfor ønsker Kolding Kommune også at anlægge en ny cykelsti langs dele af Agtrupvej og Idyl i Kolding samt forbedring af cyklisternes sikkerhed på Vejlevej gennem Bramdrupdam.

Indtil videre er det dog el-cyklerne, der er første tiltag. Derfor har hjemmeplejen i Kolding Kommune netop fået tildelt 25 el-cykler, som de skal beholde. De mange cykler skulle kunne erstatte fem biler i hjemmeplejen og dermed også løse nogle af de daglige parkeringsproblemer for medarbejderne.

Med til el-cyklerne hører naturligvis også cykelhjelme.