Tag hjem til Syrien

Tvinger ung mor til at rejse fra Danmark til det krigshærgede Syrien.

Mens de danske myndigheder af sikkerhedsmæssige og humanitære grunde allerede i april 2011 indstillede al hjemsendelse af afviste asylansøgere til Syrien, så ser de samme myndigheder ingen problemer i at udvise en ung syrisk kvinde til det krigshærgede land.

Romayla Abed forlod Syrien i november 2011 sammen med sin danske mand og deres to børn - det skete efter gentagne opfordringer fra den danske ambasade.

Udenrigsministeriet opfordrer nemlig i sin rejsevejledning alle danske statsborgere til at forlade Syrien.

Familien tog ophold i Kolding, hvor den samtidig søgte om familiesammenføring for moderen.

Hun opfylder imidlertid ikke kravene, hverken med hensyn til tilknytning eller 24-års-reglen, og endelig kan de danske myndigheder ikke godkende ægteskabet, da der er tale om et sharia-ægteskab, der ifølge de danske myndigheder ikke er juridisk gyldigt.

Kvinden opfylder altså ikke betingelserne for at blive familiesammenført, og er derfor blevet bedt om at udrejse til Syrien senest 19. februar.

Gør hun ikke det, vil hun ifølge Udlændingestyrelsen blive tvangsudvist og få forbud mod indrejse til alle EU- og Schengenlande - herunder Danmark - i minimum 2 år.

Parret indgik det religiøse ægteskab i 2007 og har to børn, der er danske statsborgere, på henholdsvis fire og knap to år, oplyser TV SYD.

I dag opholder 159 afviste asylansøgere fra Syrien sig i Danmark. De kan ikke tvangsudsendes, fordi situationen i Syrien ifølge Flygtningenævnet er usikker.

Den syriske borgerkrig har indtil nu kostet 70.000 døde og sendt en million syrere på flugt.