Tag vejarbejdet med en smiley

Udvidelsen af motorvejen på det vestlige Fyn skaber fra i dag problemer for trafikken. Men Vejdirektoratet opfordrer bilister til at tage det med en smiley.

Vejarbejdet strækker sig over ti kilometer fra Middelfart til Nr. Åby. Og Vejdirektoratet har valgt at bruge den tyske model, som også bruges syd for Vejle: Det vil sige, at alle fire vognbaner er lagt i den ene side af vejen.

Kør i god tid!

- Kør i god tid, hvis du skal mod Sjælland, opfordrer Mike Boesen, projektleder i Vejdirektoratet. Der er hastighedsbegrænsning - og trafikken afvikles i smallere spor.

Samtidig bliver bilisterne mødt af en ny type vejskilte: Smiley'er, der bliver gladere, jo tættere bilisterne kommer på vejarbejdets afslutning.

Irriterende

Projektleder Mike Boesen i Vejdirektoratet håber, at trafikanterne vil tage imod de nye skilte med et smil:

- Vi ved godt, at det er irriterende at køre i et langstrakt vejarbejde. Især hvis du er i tvivl om, hvor langt det endnu varer ved. På en anderledes og lidt sjov måde, vil vi gerne give trafikanterne en mulighed for at se en ende på vejarbejdet, siger han.

Gladere og gladere

Smiley-skiltene står i hele anlægsarbejdets længde og bliver gladere og gladere jo kortere, der endnu er tilbage af vejarbejdet. Samtidig angiver skiltet det præcise antal kilometer, som trafikanterne skal køre før de er ude på den anden side.

- Det er vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikanterne så godt som muligt bliver oplyst om vores vejarbejder før og under rejsen. Med smiley-skiltene kender de den præcise længde på vejarbejdet, mens de er på farten. Det håber vi, de bliver glade for, siger Mike Boesen.

De nye smiley-skilte mellem Nørre Aaby og Middelfart er et forsøg fra Vejdirektoratets side. Hvis trafikanterne tager godt imod skiltene, bliver forsøget muligvis udvidet til andre vejarbejder.

Udbygningen af motorvejens sydside varer frem til december 2013. I 2014 er det så nordsiden, der på tilsvarende vis skal udbygges.