Taget ved grænsen efter tyveri i Struer

I weekenden gennemførte udlændingekontrollen en aktion i samarbejde med tolderne. En mand fra Litauen blev taget på holdepladsen Oksekær Vest ved motorvejen. Han kørte i en stjålet trailer med en last kød.

Både lastvogn og trailer havde litauiske nummerplader. Men traileren var dansk. Chaufføren er tidligere blevet anholdt i Danmark og dømt for kriminel virksomhed. Han har indrejseforbud, og han havde falske papirer på sig.

Stjålet i Struer

Manden har formentlig arbejdet sammen med en anden litauer om at stjæle en lastbil og to fryse-trailere fra en parkeringsplads i Struer.

Tyvene afmonterede to gps-sladrehanke, der sad i trailerne, men de overså en tredje gps-sender i lastbilen. Den sendte oplysninger til vogmandsfirmaet Andreas Andresen, som bilen tilhører.

Herefter var det en smal sag for politiet at finde den vogn, der senere blev standset på Oksekær Vest. Men den anden trailer er ikke fundet.

Teknisk chef i vognmandsfirmaet, Flemming Kehlet, anslår den samlede værdi af anhænger og last til at være et sted imellem 700.000 og en million kroner.

Smugleri i firmabil

Udlændingekontrollen og Skat fik også fat i en dansk firmabil, der blev brugt til at smugle varer fra Tyskland. Bilen var overlæsset 30 procent med øl og sodavand. Det gav en bøde på 50.000 kroner.

Bøderne var noget mindre til 13 bilister, der var kørt til Tyskland uden pas. Det koster pr. næse 600 kroner i bøde.