Tamiler holder fest

For 25 år siden kom 16 tamilske familier til Vejen. De var flygtet fra krigen på Sri Lanka. Familierne holder stadig sammen, og lørdag fejrer de så med tamilsk musik, traditionel tamilsk ballet og en tamilsk tilberedt jubilæumsmiddag, at de kan se tilbage på det første kvarte århundrede i Danmark.

Hansens Hotel

De blev ikke just budt velkommen, da 16 tamilske flygtningefamilier kom til Vejen og omegn for 25 år siden. I dag fester de FOR Danmark - PÅ TAMILSK

I første omgang blev de tamilske flygtninge i 1985 indkvarteret på Hansens Hotel i Vejen.

I begyndelsen blev der kigget med en vis skepsis på de fremmede, men en opfordring fra Vejen kommunes daværende borgmester, Lis Altonen, om at hjælpe tamilerne på vej ind i det danske samfund havde den ønskede effekt.

Som en af de første fik Rulan Sangar Rajendram, der blot var et halvt år gammel, lov at få borgmesterkæden på, da flygtningene i 1985 blev modtaget af Lis Altonen.

Ydmyghed og uddannelse

I dag er Rulan Sangar Rajendram 25 år, og bor i Odense, hvor han er ansat som »System Specialist« i en entreprenørvirksomhed.

Blandt tamilernes styrker i kampen for at blive accepteret tæller formentlig viljen til integration, ydmyghed - og en kraftig satsning på børnenes uddannelse:

- Man kan næsten sige, at der er en slags intern konkurrence blandt tamilerne om at sørge for, at deres børn får en uddannelse, fortæller Rulan Sangar Rajendram med et smil

Den danske drøm

Et af de andre "børn" fra dengang i 1985 holdt også tale under festen:

- Det har været en rimelig stor succes. Ja, det er om noget den danske drøm, Lars Løkke Rasmussen taler om. I kom med en positiv indstilling til integration og oplevede, at en bistandsklient godt kan se sin søn blive bankdirektør, siger stud. polit. Allan Tharuman, da velkomstflammen er tændt.

Jubiæumsfesten blev indledt med et minuts stilhed for at minde om festens alvorlige baggrund.