Tandlægeklinikker udsat for hackerangreb

En tandlægeklinik med afdelinger i Horsens og Vamdrup har været udsat for et hackerangreb, hvor mailsystemet gik ned og blev brugt af hackerne til at sende spam til patienter.

Beringhus Tandlægerne med klinikker i Horsens og Vamdrup har været udsat for et hackerangreb. 

quote

Efter få minutter begynder alle, der sidder ved computere at brokke sig. 

Michael Them, indehaver, Beringshus Tandlægerne

Tandlægeklinikken fik en faktura i deres mailsystem - tilsyneladende fra et dansk firma. Fakturaen var skrevet på perfekt dansk, men da de åbnede den,  gik det helt galt.

- Efter få minutter begynder alle, der sidder ved computere at brokke sig. Ingen kan ikke få adgang til noget i systemet hverken på klinikken i Horsens eller afdelingen i Vamdrup. Alle filer er pludselig krypterede, fortæller Michael Them, indehaver af Beringhus Tandlægerne.

Klinikken får en mail fra hackerne, der siger, at de skal betale en sum penge for at få adgang til de krypterede filer igen. Beringhus Tandlægerne kontakter med det samme deres it-support, der beder dem om øjeblikkelig at slukke alle computere.

- Vi betaler ikke, for heldigvis var der samme dag lavet en backup af alle filer. Det betyder, at it-support kun skulle bruge et par døgn på at få adgang til alle filer igen. Ellers kunne det været gået meget værre, fortæller Michael Them.

Omfange af angrebet var større på klinikkens mailsystem. Her benyttede hackerne mailadressen til at sende spammails ud med nye fakturaer til omkring 1200 firmar og private personer rundt om i Europa.

- Vi har ikke kunnet bruge vores mail i nu en uge, og det ser ud til, vi skal have en ny mailadresse, siger Michael Them.