Team Esbjerg-profil: Vi bliver gode efter jul

Det forstærkede Esbjerg-hold behøver tid til at blive sammenspillet, mener playmakeren Lotte Grigel.

Markante indkøb og spillere, der vender tilbage på banen efter graviditet, gør, at eksperter og modstandere har fidus til Team Esbjerg i den kommende sæson i Dame Håndbold Ligaen.

Men vestjydernes landsholdsprofil Lotte Grigel opfordrer til at slå koldt vand i blodet.

Det kommer nemlig til at tage tid, før nye nøglespillere som Johanna Ahlm, Estevana Polman og Maibritt Kviesgaard er helt spillet ind.

- Vi har mange nye spillere, og jeg tror, at det vil kunne ses i nogle kampe. Man skal regne med os, men vi er nok først rigtig sammenspillede efter jul, siger Lotte Grigel.

- Men vi har mange individualister, og vi har virkelig gode fløje, og det er nok det, der får folk til at pege på os, siger playmakeren.

Som så mange andre forventer hun en yderst jævnbyrdig liga, hvor specielt de dårligste hold er blevet bedre.

- Før havde man bundhold, der ikke rigtigt kunne gøre sig gældende, det ser man ikke mere. Som det ser ud lige nu, kan alle være med.

- I toppen ser FC Midtjylland virkelig stærke ud, det samme gør Viborg, men jeg vil vurdere Midtjylland som lidt i en klasse for sig selv. Resten af os kommer til at kæmpe tæt om de sidste pladser i slutspillet, siger Lotte Grigel.

Team Esbjerg indleder sæsonen i eftermiddag med en hjemmekamp mod Viborg.

Her forventer håndboldholdet opbakning fra op imod 2000 tilskuere, selv om Esbjerg i øjeblikket mest handler om fodbold efter det lokale superligaholds pokalsejr og nylige indtog i de europæiske klubturneringer.

- Vi må ind og vinde nogle kampe, så vi kan blive lige så gode som dem. Men der er megagod opbakning til både fodbold og håndbold her i byen, så vi glæder os på hinandens vegne, siger Lotte Grigel.

Team Esbjerg og Viborg tørner sammen klokken 16.00 i Blue Water Dokken.