Teenagere åbner ismejeri

På gården Nygård har de haft malkekøer i mange år, men det var pludselig ikke nok for gårdens børn. Nu har de åbnet et ismejeri.

De fleste forældre har prøvet, at deres børn plager for at få en is. Men det er nok de færreste, der har oplevet, at deres børn vil have deres eget ismejeri.

På Nygård ved Grindsted var det lige præcis det, der skete. 20-årige Caroline Dahl og hendes to yngre søskende åbnede i april et ismejeri med lidt hjælp fra forældrene.

- Vi har altid har haft en drøm om at lave en gårdbutik. Det blev aktuelt, at vi kunne lave en isforretning, og det er oplagt, for vi er helt vilde med is, siger Caroline Dahl til TV SYD.

I mange år har de haft malkekøer på gården, og det er mælken fra gårdens køer, der bliver brugt til at lave isen. Siden de åbnede, har de langet mere end 2000 liter is over disken. Det er et projekt, der kræver meget af hele familien.

- Det kræver til dels samarbejde, og det kræver også, at man gejler hinanden lidt op. Vi skal ud og lave noget is, selvom vi alle har været på arbejde. Men når man står og sælger sin is, og kunderne er glade, så er det det hele værd, siger Peder Dahl, der er far til Caroline, til TV SYD.

Isen bliver lavet efter det hollandske koncept, Bondegårdsis, som findes i 21 lande. Isproducenterne får tilsendt opskrifter, sukkerblandinger og maskiner for at sikre, at kvaliteten og smagen af isen er den samme i hele verden. Indtil videre bliver isen solgt i gårdbutikker og lokale dagligevarebutikker, men Caroline Dahl og hendes søskende holder ikke op med at drømme.

- Fremtiden bliver helt sikkert fyldt med is. Vi vil rigtig gerne komme ind på mange restauranter og også producere islagkager til hverdag og fest, siger Caroline Dahl.