TV der bevæger dig

Anholdte teenagere indrømmer at stå bag talrige stenkast

Stenen ramte kvindens BMW og gik igennem bilen og ud af bagruden. Kvinden var en hårsbredde fra at blive dræbt. Foto: Karsten Sörensen

En kvinde blev alvorligt kvæstet efter stenkast fra en motorvejsbro. Nu er to teenagere anholdt.

To teenagere blev torsdag aften klokken 21 anholdt og mistænkt for en række stenkast fra broer på B 200 og over motorvej A7 og i det nordlige Tyskland. Det skriver Flensborg Politi i en pressemeddelelse.

- Vi ved endnu ikke, om de kan kædes sammen med stenkast i Danmark, siger anklager Ulrike Stahlmann-Liebelt til TV SYD. 

De fleste stenkast gav ikke større skade. Men den 8. maj blev en dansk kvinde fra Flensborg alvorligt kvæstet. En sten røg gennem forruden, ramte kvinden og fløj ud af bagruden.  Efter stenkastet oplyste politiet, at man betragtede det som et forsøg på mandrab. De to er mistænkt for i alt 19 stenkast. 

- Vi ønsker at tiltale dem begge to for samtlige episoder, men nu må vi afvente rettens ord, siger anklager Ulrike Stahlmann-Liebelt til TV SYD.  

Efter et par ugers efterforskning kom de to mænd på henholdvis 18 og 19 år i politiets søgelys. De var ikke tidligere kendt af politiet. Under politiets forhør har de indrømmet at stå bag en række stenkast fra motorvejsbroer. Det bliver nu undersøgt, hvor meget de mistænkte hver især har deltaget i de forskellige stenkast.

Rækken af stenkast startede i begyndelsen af februar i år.

De to mænd bliver fremstillet for en dommer fredag eftermiddag.

Læs også Her får du overblik over stenkaster-sagen

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu