Teltlejr til flygtninge i Haderslev tages i brug efter nytår

Haderslevs teltlejr ved Beredskabsstyrelsens center tages i brug efter nytår, oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Efter nytår skal flygtninge til at indkvarteres i en teltlejr i Haderslev. Det oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet tirsdag i en pressemeddelelse.

Dele af teltlejren er allerede rejst ved Beredskabsstyrelsens center i Haderslev, og efter planen vil lejren være færdigetableret i uge 2. Der bliver plads til omkring 200 personer i teltlejren. I forbindelse med teltlejren bliver der også opstillet barakker med plads til ca. 200 personer, hvor primært familier kommer til at blive huset.

Det er Beredskabsstyrelsen, som kommer til at stå for den tekniske drift af teltlejrene samt bespisning. Jammerbugt Kommune kommer til at stå for de øvrige ydelser og den generelle koordination af driften.  

Ud over teltlejren i Haderslev bliver der også etableret teltlejre i Herning og Næstved. Samtidig etableres et udrejsecenter i Ikast-Brande Kommune. Det bliver på Kærshovedgård, der i dag fungerer som åbent fængsel.