TV der bevæger dig

Tema-uge med kyse og stråhat

02:06

Kysen og stråhatten er ægte Amish-stil. Kyllingen er dansk.

1 af 2

Drenge og piger på Vejle Idrætsefterskole lærer om en meget speciel amerikansk sekt, der holder sig langt væk fra moderne biler. 

Eleverne mødtes i dag. Drengene med seler og stråhat og pigerne med gammeldags kyse. De skulle se ud som Amish-folk, der praktiserer en streng form for protestantisme oig siger nej til at bruge moderne indretninger.

Levende hestekræfter

De foretrækker hestekræfter på fire ben i stedet for på fire dæk, men ellers bestemmer de indbyrdes, om tekniske hjælpemidler er et gode eller et onde.

Hos Amish-folk er det manden, der bestemmer. Han har som regel et job som håndværker, og Amish-folk er kendt for deres elegante, stil-rene huse og møbler.

De stammer fra Europa og taler en dialekt, som amerikanerne kalder Pennsylvania-tysk, fordi de bor i staten Pennsylvania.
       

Stærkt fællesskab

Eleverne på Idrætsefterskolen synes, tema-ugen har været en oplevelse.I dag deltog de i en bryllupsmiddag, hvor de valgte deres partner ved lodtrækning.

Eleverne er glade for, at de kun skal være Amish-folk i en uge, men synes ikke desto mindre, at Amish-tilværelsen rummer visse kvaliteter. Bl.a. et meget stærkt fællesskab, hvor alle hjælper hinanden og ikke blot tænker på sig selv.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App