Tema-uge med kyse og stråhat

Drenge og piger på Vejle Idrætsefterskole lærer om en meget speciel amerikansk sekt, der holder sig langt væk fra moderne biler. 

Eleverne mødtes i dag. Drengene med seler og stråhat og pigerne med gammeldags kyse. De skulle se ud som Amish-folk, der praktiserer en streng form for protestantisme oig siger nej til at bruge moderne indretninger.

Levende hestekræfter

De foretrækker hestekræfter på fire ben i stedet for på fire dæk, men ellers bestemmer de indbyrdes, om tekniske hjælpemidler er et gode eller et onde.

Hos Amish-folk er det manden, der bestemmer. Han har som regel et job som håndværker, og Amish-folk er kendt for deres elegante, stil-rene huse og møbler.

De stammer fra Europa og taler en dialekt, som amerikanerne kalder Pennsylvania-tysk, fordi de bor i staten Pennsylvania.
       

Stærkt fællesskab

Eleverne på Idrætsefterskolen synes, tema-ugen har været en oplevelse.I dag deltog de i en bryllupsmiddag, hvor de valgte deres partner ved lodtrækning.

Eleverne er glade for, at de kun skal være Amish-folk i en uge, men synes ikke desto mindre, at Amish-tilværelsen rummer visse kvaliteter. Bl.a. et meget stærkt fællesskab, hvor alle hjælper hinanden og ikke blot tænker på sig selv.