TV der bevæger dig

Test-bilister hjælper med at løse kø-problemer på motorveje

Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give ny viden om trafikadfærd. Foto: Signe Dohn, TV SYD

Ti bilister har allerede meldt sig til et pilotprojekt, der skal mindske køen på seks udvalgte strækninger med begyndende kø-dannelser, og deres største motivation er at komme de lokale trængsels-problemer til livs.

Vejdirektoratet har udvalgt seks strækninger til pilotprojektet, der i korte træk handler om at få bilisterne til at bryde vanen og køre lidt tidligere eller lidt senere, end de plejer.

To af de seks udvalgte prøve-strækninger er lokale:

 Fredericia - på frakørsel 59 (Fredericia S) på Taulovmotorvejen i vestgående retning i tidsrummet ca. kl. 7:15-8:15. 

Esbjerg - frakørsel 75 (Esbjerg N) i sydlig retning på Esbjergmotorvejen i tidsrummet kl. 6:30-8:00.

Her er de to lokale prøvestrækninger.

Faste mødetider på arbejdet, adgang til bilen og vaner, hører blandt de faktorer, der påvirker vores trafikadfærd. Dette bekræfter testbilister også i de første interviews. Det gælder ikke alene rutiner som afrejsetidspunktet, men de har også vaner forbundet med selve køreturen.

- Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give os ny viden om trafikadfærd

Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet

- Vi er glade for, at pendlerne har meldt sig ind i kampen mod køer på deres daglige rute.  Måling af bilisternes oplevelse af at sidde i kø skal give os ny viden om trafikadfærd, som vi regner med at bruge, når vi skal planlægge afviklingen af trafikken ved vejarbejder eller større arrangementer., siger trafikdirektør i Vejdirektoratet, Niels Tørsløv, der er glad for bilisternes engagement

Vejdirektoratet forventer ikke at kunne løse de tunge trængselsproblemer med dette pilotprojekt. Fokus er i stedet på at løsne op for nogle af de kortvarige kødannelser på de udvalgte strækninger, fremgår det af beskrivelsen af projektet på Vejdirektoratets hjemmeside.

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App