Thailændere vilde med so-patter

Danish Crown har fået succes med en ny eksportvare: So-yvere.

De er vilde med danske so-patter i Thailand - eller helt præcist so-yvere.

Thailænderne koger og griller yverne. Og hvis der stadig er lidt svinemælk tilbage i kirtlerne, så betragter thailænderne det som en ekstra delikatesse.

- Ja, heldigvis kan vi da sige, at smag og behag er forskellig. Men når en kunde ude i verden efterspørger en vare, står vi naturligvis klar til at levere den ? også når de beder om et so-yver, siger fabrikschef på Danish Crowns soslagteri i Skærbæk, Jens B. Jacobsen, til Food Culture.

Slagteriet eksporterer også svine-livmodere til Japan. Her bliver de brugt i supper.

Det er en god forretning for slagteriet, eftersom yvere og livmodere fra søer hidtil er blevet solgt til produktion af dyrefoder. Men nu er værdien mangedoblet ved at gå fra dyremad til eksotisk delikatesse.

Også kyllingefødder er populære i Asien. Hver dag bliver op mod 200.000 kyllingefødder sendt til Kina.

Danske kyllinger går i haller med strøelse, varme og ventilation. Dermed undgår de ammoniakforbrændinger og sorte sår, som kan komme, hvis de vader rundt i deres egne ekskrementer.