Thornings top-rådgiver kæmper for at blive kendt af vælgerne i Esbjerg

Bjarne Corydon, den nye socialdemokratiske kandidat i Esbjerg er mere kendt på Christiansborgs gange end på havnekajen i Esbjerg.

Bjarne Corydon er toprådgiver for Helle Thorning-Schmidt. Helt inde i centrum af socialdemokraternes kamp for at genvinde statsministerposten.

Men Corydon måtte i kampvalg mod en esbjergensisk partifælle, da kredsledelsen indstillede ham som kandidat. For vælgerne 263 kilometer i luftlinie fra Christiansborg går op i det lokale.

En anden mulig anstødssten er, at Bjarne Corydon er akademiker fra statskundskabsstudiet - i modsætning til sin forgænger, Kim Mortensen, som er  håndværksuddannet.

Alle prognoser tyder på, at Corydon bliver valgt og dermed træder ud af rådgiverrollen og ind i Folketingssalen som politiker.

TV SYD har fulgt den nye kandidat på både charme-offensiv med uddeling af røde pølser på havnen i Esbjerg og drøftelse af valgstrategi på Christiansborg.

Vinder den røde blok valget har politiske iagttagere allerede i deres klummer udråbt Corydon til favorit til en tung, økonomisk ministerpost.