Thulesen Dahl: Vi kommer helt sikkert i regering

Fremtiden for Dansk Folkeparti har været til debat på Mungo Park. Søndag aften gav partilederen sit bud.

Teatret Mungo Park i Kolding inviterede søndag til debatmøde. Spørgsmålet lød: Hvordan ser fremtiden i dansk politik ud for Dansk Folkeparti?

Det spørgsmål svarede Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på i TV SYDs nyheder søndag klokken 19.30.

Et parti som ingen diskuterer, det er et parti, som folk ikke tager alvorligt og som ikke har gennemslagskraft.

- Vi kommer helt sikkert i regering. Men det skal være, når det er rigtigt for Dansk Folkeparti og vores vælgere, sagde Kristian Thulesen Dahl til studievært Dorte Skou Vinther.

Det forklarede formanden på denne måde:

- Det er den dag, hvor vi får mest politisk indflydelse. Den tid har ikke været der endnu. Det må aldrig blive et mål i sig selv, at gå i regering. Målet er at få sin politik igennem, uddybede Thulesen Dahl.

Teaterforestillingen har behandlet Dansk Folkeparti som et fænomen, hvilket har affødt en del debat. Det har partiformanden det fint med.

- Det er altid et mål for et politisk parti at være en del af diskussionen. Hvis man er det, så betyder man noget og rører ved noget, der er vigtigt. Et parti som ingen diskuterer, det er et parti, som folk ikke tager alvorligt og som ikke har gennemslagskraft. Der er jeg glad for, at Dansk Folkeparti har gennemslagskraft.

Uden Dansk Folkeparti ville dansk politik havde set helt anderledes ud, forklarede Kristian Thulesen Dahl til sidst.

- Så havde vi haft svenske tilstande, hvor vi ikke måtte diskutere udlændingepolitik, og hvor vi ville have haft nogle helt andre indvandringstal.