TV der bevæger dig

Ti Trin Ned får Michelin-stjerne

Rainer Gassner, der er indehaver af restaurant "Ti Trin Ned", ses her til venstre på scenen i Stockholm sammen med to af sine.kokke

Restaurant "Ti Trin Ned" i Fredericia har onsdag formiddag fået en Michelin-stjerne.

1 af 2

Restaurant "Ti Trin Ned" i Fredericia har onsdag formiddag fået en Michelin-stjerne. Henne Kirkeby Kro får i år to stjerner.

Ti Trin Ned i Fredericia får sin første stjerne i Michelinguiden. Det er netop offentliggjort ved uddelingen i Vasateateret i Stockholm.

- Det er meget overraskende. Vi har da krydset fingre, men stadig ikke turde håbe på det. Så det er en enorm overraskelse for hele holdet på Ti Trin Ned, fortæller restaurantens PR-koordinator, Gitte Jæger.

Rainer Gassner, der er indehaver af restauranten sammen med sin kone Mette Hvarre Gassner, var sammen med to kokke fra restauranten til stede til overrækningen i Stockholm. Lige nu nyder de bare øjeblikket.

- Det er stort. Det er det ultimative, man kan opnå. Det er et kæmpe cadeau til køkkenchef Rainer Gassner, men det er samtidig en holdpræstation fra hele personalegruppen, siger Gitte Jæger.

Læs også Efter Michelin-stjerne nummer to: Vi er meget overraskede

Selvom danske restauranter har haft Michelinstjerner siden 1983, var det først i 2016, at guidens inspektører kom ud  i provinsen. Her kom Restaurant Frederiksminde i Præstø, Henne Kirkeby Kro og Kadeau på Bornholm i guiden.  Det har været med til at tænde et håb for Ti Trin Ned

- Da de startede restauranten op for 15 år siden, syntes det uopnåeligt, at restauranten en dag ville få en stjerne. De blev kun givet i København. Sidste år ændrede det sig lidt, så pludselig turde de håbe på det, siger Gitte Jæger. 

To stjerner til Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro får i år to stjerner mod en enkelt sidste år.  Kroens køkkenchef Paul Cunningham var med i Stockholm ved uddelingen af Michelin-stjernerne. 

Henne Kirkeby Kros køkkenchef Paul Cunningham var med i Stockholm ved uddelingen af Michelin-stjernerne. 

Michelinguiden

Michelinguiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin i år 1900,  hvor den blev trykt i 35.000 eksemplarer og uddelt gratis.
Den franske restaurantguide dækker 28 lande, og er opdelt i flere forskellige geografiske udgivelser for at rumme alle de optagne gourmetrestauranter.
De danske restauranter med  Michelinstjerner står beskrevet i Michelinguiden for de nordiske lande, The Michelin Guide Nordic Countries.
I 2016 fik 22 danske restauranter tilsammen 26 stjerner. De blev fordelt i København, i Aarhus og i henholdsvis Aakirkeby, Præstø og ved Henne Strand. I år har 25 restauranter fået 29 stjerner til sammen. 

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu